Speelgoed Ypenburg

Speelgoed
Speel-o-theek ‘t Speelwijzertje heeft een gevarieerde collectie aan speelgoed en spelmateriaal voor kinderen van 1 tot 8 jaar. Het speelgoed is verdeeld in de volgende categorieën:

Beweegmateriaal
Hieronder vallen spelmaterialen waarmee een kind wordt uitgenodigd te lopen, duwen, sjouwen, trekken, gooien, klimmen en springen, dus waarmee grof motorische bewegingen worden gemaakt. Voorbeelden van beweegmateriaal in ’t Speelwijzertje: glijbanen, een trampoline, stelten, quads, een step, (loop-)fietsjes en diverse andere rijdende voertuigen. Klik hier om te zien welk beweegmateriaal de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.

Bouw- en constructiemateriaal
Hieronder vallen spelmaterialen waarbij een kind wordt uitgedaagd om te stapelen, te bouwen en spelonderdelen met elkaar te verbinden. Voorbeelden van bouw- en constructiemateriaal in ’t Speelwijzertje: Lego Duplo, Kapla, K’nex, Mega Bloks en knikkerbanen. Klik hier om te zien welk bouw- en constructiemateriaal de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.

Educatief materiaal
Educatief speelgoed leert kinderen spelenderwijs hun begrips- en kennisniveau te vergroten. Denk hierbij aan oefenen met letters, lezen en schrijven maar ook aan spelen met zwaartekracht en evenwicht. Voorbeelden van educatief materiaal in ’t Speelwijzertje: Memory, vormpenplanken en diverse materialen met knopjes, licht en geluid van V-tech en Fisherprice. Klik hier om te zien welk educatief materiaal de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.

Fantasiespeelgoed
Binnen deze categorie vallen spelmaterialen waarmee het kind zich kan uiten, naspeelt wat het ziet en meemaakt en waarbij er een beroep gedaan wordt op de fantasie van het kind.
Voorbeelden van fantasiespeelgoed in ’t Speelwijzertje: Keukentjes, een kassa, een ridderkasteel, een poppenhuis, een krijtbord en muziekinstrumenten. Klik hier om te zien welk fantasiespeelgoed de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.

Gezelschapsspellen
Binnen deze categorie vallen alle bord- en kaartspellen. Het gaat om spellen waarbij meerdere spelers volgens afgesproken spelregels een doel zo goed of zo snel mogelijk proberen te bereiken.
Voorbeelden van gezelschapsspellen in ’t Speelwijzertje: Monopoly, Rummikub, Ganzenbord, Rolit en Stratego. Veel van onze spellen zijn ook geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Klik hier om te zien welke gezelschapsspellen de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.

Puzzels
Binnen deze categorie vallen alle soorten puzzels, variërend in moeilijkheidsgraad en aantal stukjes. Voorbeelden van puzzels in ’t Speelwijzertje: vloerpuzzels, houten puzzels, blokpuzzels en inlegpuzzels. Klik hier om te zien welke puzzels de speel-o-theek in Ypenburg te leen heeft.