Over ’t Speelwijzertje

Speelgoed lenen
De speel-o-theek werkt hetzelfde als een bibliotheek. Wanneer u lid bent, kunt u speelgoed lenen. Er zijn twee soorten lidmaatschappen. Met een kindkaart kunt u voor 15 euro per jaar 2 stuks speelgoed per keer lenen. Met een gezinskaart kunt u voor 25 euro per jaar 4 stuks speelgoed per keer lenen. Het speelgoed kan voor 3 weken worden geleend. Deze periode kan eenmalig verlengd worden met 3 weken. Dit mag ook telefonisch gebeuren, maar wel tijdens de openingstijden van de speel-o-theek. Voor uitgebreide informatie over het lenen van speelgoed, zie het reglement.

Meer informatie
Voor meer informatie over de speel-o-theek kunt u contact opnemen met de informatiebalie van CJG Ypenburg door het CJG binnen te lopen tussen 8.30-17.00 uur.
U kunt ook contact opnemen met de speel-o-theek door te bellen naar 070-7526800 of mailen naar speelwijzertje.ypenburg@voorwelzijn.nl. Kom tijdens de openingstijden ook gerust eens binnenlopen om een kijkje te nemen in de speel-o-theek!

Vrijwilligers
De speel-o-theken in Den Haag draaien grotendeels op vrijwilligers en zo is het ook in Ypenburg. Het meeste werk in de speel-o-theek omvat het uitlenen en innemen van geleend speelgoed tijdens de openingstijden van de speel-o-theek. Daarnaast komt er ook ander werk bij kijken, zoals het bijhouden van de administratie, het inkopen van nieuw speelgoed, het schoonmaken van speelgoed, et cetera.

De speel-o-theek kan altijd nieuwe mensen gebruiken die het leuk vinden om een handje te komen helpen. Als vrijwilliger bent u één keer in de week of één keer in de twee weken aan de beurt om een paar uurtjes in de speel-o-theek te staan. Lijkt u dit leuk, of wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar speelwijzertje.ypenburg@voorwelzijn.nl of loop even langs de informatiebalie in het CJG. Tijdens de openingstijden van de speel-o-theek kunt u natuurlijk ook altijd even binnenlopen om een kijkje te nemen en kennis te maken!